Adapteo
Bærekraft

VI TAR MILJØANSVAR

I Adapteo tar vi ansvaret for miljøet på alvor. Ved å bygge energieffektive bygg og sørge for at vår egen produksjon har et kontrollert miljøfotavtrykk, bidrar vi til at kommende generasjoner får plass til å vokse, bygge og utvikle seg.

Adapteo er ISO sertifisert i både 9001 og 14001.

Klikk her for å lese mer i vår KMA og HMS policy.

Energieffektive bygg

Der vi virkelig kan gjøre en forskjell, er ved å bygge energieffektive bygg. Det betyr at de modulære byggene våre forbruker så lite energi som mulig. Med god isolasjon, lufttette vinduer og dører samt lavenergisystemer som varmepumper og fjernvarme sørger vi for at løsningene våre er energieffektive.

Bygget av tre

Noen av modulene våre er hovedsakelig eller nesten fullstendig bygget av tre. Dette reduserer CO2-utslippet fra modulen. I tillegg er utslippene ved bygging av tremoduler lavere.

Sparer strøm

Det er flere måter å spare strøm på når du bruker modulære bygg. Vi har gjort det enkelt å spare, og den energibesparende LED-belysningen i de nyeste modulene våre styres av bevegelsessensorer som slår av lyset automatisk når ingen bruker rommet. Dessuten bruker vi bare energieffektive ventilasjonssystemer av høy kvalitet.

Adapteo bygger for utleie

Leie av bygg er et perfekt eksempel på dagens sirkulære økonomi. Med leiemodellen kan et bygg som ikke trengs lenger, leies ut til noen andre et annet sted. Levetiden til hver modul er omkring 20 år, noe som betyr at modulene kan leies ut opptil fem ganger, og hver gang fungere som et nytt bygg.

Bygging og rivning av permanente bygninger har alltid hatt en betydelig miljøpåvirkning, men med modulbygg er påvirkningen langt mindre.

Kompenserer for klimautslipp

Adapteo sørger for at virksomheten vår er like miljøvennlig som byggene våre, og i tillegg kompenserer vi for CO2-utslippene vi forårsaker. Utplanting av 5000 trær i Kenya gjennom Kenya Agricultural Carbon Project er ett eksempel på hvordan vi kompenserer for klimautslipp. Prosjektet tar sikte på å skape nye naturlige karbonlagre samt hjelpe de lokale bøndene med å dyrke bedre avlinger og til syvende og sist få et bedre levebrød gjennom jordbruk.