Bygg fleksible løsninger for et samfunn i stadig endring

Etter hvert som samfunnet utvikler seg og demografien endres, blir det en stadig større utfordring å forutsi behovet for sosial infrastruktur. Kommuner og andre leverandører av sosiale tjenester står overfor økende press for å planlegge behovet for nye skoler, barnehager og sykehjem i lys av nye næringer, livsstilsendringer og andre lokale hendelser. Begrensningene som permanente bygninger har når det gjelder tilpasning til endrede behov, er blitt mer og mer tydelig, og å rive og bygge nytt er verken bærekraftig eller effektivt. Dette er grunnen til at fleksible bygg blir stadig viktigere for å sikre at vitale sosiale funksjoner kan fortsette å fungere effektivt i et samfunn i stadig endring. 

 

Vi vet at fleksible og gjenbrukbare modulære bygg har potensial til betydelig å redusere klimapåvirkningen fra byggebransjen. Disse bygningene bidrar også til sosial bærekraft ved å hjelpe samfunn med å tilpasse og levere sosiale tjenester til alle, etter hvert som behovet endrer seg.

 Lina K. Wiles, bærekraftsjef på Adapteo

Adapteo har utviklet modulære løsninger for smarte skoler og barnehager for å tilfredsstille disse behovene. I Finland har Adapteo samarbeidet med landets ledende eksperter på området og har designet modulære skolebygg som kan brukes til å ivareta midlertidige, langvarige eller permanente behov. Arkitekten Joona Heikkilä i arkitektfirmaet Uki Arkkitehdit fikk til slutt oppdraget med å designe de nye fleksible byggene. Reino Tapaninen og Raila Oksanen delte sin ekspertise og kom med råd gjennom hele prosessen basert på deres kunnskap innenfor arkitektur for pedagogisk læring. 

I andre markeder, for eksempel Tyskland og Danmark, er det et etterslep når det gjelder renovering av skolebygg som ble bygd i 1970-årene, og der man nå har nådd et bristepunkt der omfattende renovering, og i noen tilfeller også riving, er helt nødvendig. I slike tilfeller er modulære bygg som raskt kan reises, en løsning. Men vi ser også økende interesse for å bruke modulær bygningsteknologi for mer langvarige prosjekter, sier Adapteos administrerende direktør Johanna Persson. 

Én av hovedpilarene i Adapteos bærekraftstrategi er å være en aktiv partner i å bygge inkluderende samfunn. Frem til i dag har Adapteo levert 775 skoler, 377 barnehager og 71 sykehus over hele Europa. Det samlede arealet utgjør 1,4 millioner kvadratmeter og brukes til læring, omsorg og innkvartering. Ved å samarbeide nært med kommuner og andre interessenter har Adapteo forpliktet seg til å bygge en fleksibel infrastruktur som kan hjelpe samfunn med å utvikle seg, også i tider med plutselige behov og endringer. 

Vårt syn på bærekraft

Samfunnet må gjennomgå enorme endringer i årene som kommer. Bransjen vår er intet unntak, og vi har til hensikt å lede an med en sirkulær forretningsmodell og bærekraftige bygg som en løsning for både samfunn og miljø. Vår ambisjon er å bli et av de mest bærekraftige selskapene i bransjen og ta ledelsen innen vårt felt.

Vil du høre mer om bærekraft hos Adapteo?

Kontakt oss

Telefon: +47 32 27 30 30
Mail: info.no@adapteo.com

Hovedkontor: Strømsø Torg 9, 3044 Drammen
Postadresse: Postboks 2006, 3003 Drammen

—————————-
Fakturainformasjon:
Adapteo har elektronisk fakturahåndtering.
Send faktura via EHF 920954278 eller via mail til adapteo.norway@bscs.basware.com

For andre henvendelser
+47 32 27 30 30
info.no@adapteo.com

Still et spørsmål