Adapteo fordobler kapasiteten for Bleiker skole

Bleiker vidergående skole i Asker står overfor en utfordring. Skolen skal utvides fra 450 elever til å romme hele 900. Og ikke nok med det. Samtidig gjennomføres omfattende renoveringer, noe som kraftig begrenser bruken av skolens faste lokaler. Et umulig regnestykke? Ikke med Adapteo. 

«Vi er veldig fornøyde. Lokalene er lyse og har god ventilasjon. De er også lette å holde varme. Hele prosessen har vært utrolig bra. Adapteo har løst alt det skolen trenger.»

– Inger Marie Milde, administrasjonsleder ved Bleiker

 

Løsningen for Bleiker ble fleksible enheter fra Adapteo. Over 2100 kvadratmeter i tre etasjer som skal fungere som en helt ny skole, frem til de gamle lokalene er renovert og nye, permanente hus er ført opp.     

Det var veldig fascinerende. De første enhetene begynte å komme mandag morgen, og torsdag var alle levert og montert. Naturligvis gjensto det litt jobb da enhetene var på plass, men det var likevel veldig imponerende.

Hele prosjektet, med renovering og nybygg, begynte å planlegges i januar 2019, og det beregnes å være helt klart i august 2022. Et prosjekt av denne størrelsesorden fører naturligvis med seg en rekke utfordringer, men takket være god planlegging og en tett dialog mellom Bleiker og Adapteo har det gått knirkefritt. 

Vi har måttet gjøre noen tilpasninger for klasserommene våre. Blant annet har naturfagrommene trengt ekstra ventilasjon. Vi har også gjort tilpasninger for økt tilgjengelighet med rullestol. Adapteo har hele tiden vært rask med å foreslå forskjellige løsninger.

Foruten klasserom brukes de nye bygningene som kontor, arbeidsrom for lærere og lagerrom. Takket være fleksibiliteten i Adapteos løsning er det enkelt å tilpasse enhetene for å fylle den funksjonen man har behov for. 

bleiker_school_outside3_cropped