Nyheter

Adapteo til topps i global bærekraftsrangering

  • 1 min lesning
Lina og Johanna

Adapteo

Adapteo topper global bærekraftsrangering 

 
Adapteo Group har blitt tildelt 5 stjerner og 96 av 100 poeng i den årlige GRESB-Infrastructure Asset 2024-vurderingen. Dette sikret førsteplassen blant alle aktører i kategorien sosial infrastruktur i Europa.

GRESB är en globalt erkänd organisation som utvärderar fastighets- och infrastrukturföretags arbete inom hållbarhet. GRESB analyserar deltagarna utefter ett antal ESG-kriterier, bland annat verksamheternas miljöåverkan, sociala hållbarhet och styrning. GRESB er en globalt anerkjent organisasjon som evaluerer eiendoms- og infrastrukturselskapers arbeid innen bærekraft. GRESB analyserer deltakerne etter en rekke ESG-kriterier, inkludert aktivitetenes miljøpåvirkning, sosial bærekraft og styring.

Med 5 stjerner og 96 poeng plasserer Adapteo Group seg med god margin over GRESB-snittet på 86 poeng, og er dermed i toppsjiktet av de totalt 720 bedriftene, fondene og organisasjonene i 81 forskjellige land som er evaluert.


Adapteo-konsernet har det siste året hatt betydelig fremgang på klimaområdet. Etter å ha forpliktet seg til å sette vitenskapsbaserte mål (SBT), har selskapet intensivert innsatsen for å redusere utslipp, øke energieffektiviteten og bruke fornybare energikilder og materialer i sine prosjekter.

Vi er enormt stolte over at vår langsiktige satsing på bærekraft gir tydelige resultater. Vi opererer i en bransje hvor vi har mulighet til å skape reelle verdier for både samfunnet og selskapene vi samarbeider med. Denne utmerkelsen motiverer oss til å fortsette å jobbe mot en bærekraftig industri, sier Lina K. Wiles, bærekraftsdirektør i Adapteo Group.
Kjernen i Adapteos virksomhet er å tilby fleksible lokaler som kan utvikle seg i takt med samfunnets behov. Ettersom flere lokalsamfunn etterspør allsidig og trygg infrastruktur for fremtiden, tilbyr Adapteos Space as a Service-modell mer enn bare bygninger, den skaper også forutsetninger for sosial, miljømessig og økonomisk utvikling.
To hovedgrunner til Adapteos økte poeng i rangeringen:
  • Klimatiltak: Siden de nye vitenskapsbaserte målene (SBT) ble lansert i desember i fjor, har selskapet doblet sin innsats for å spore utslipp, energieffektivitet og utvikle overgangsplaner, for eksempel innen fornybar energi og materialer.
  • Mennesker og kultur:  Med den nye People Promise-policyen for mangfold, likhet og inkludering (DEI) og et overordnet fokus på ansattes trivsel, har Adapteo utviklet arbeidsplass-kulturen innenfor inkludering og psykososialt arbeidsmiljø.

For mer informasjon kontakt: 

Adapteo Group 
Zoey Tsopela 
Head of External Relations 
zoey.tsopela@adapteo.com 
www.adapteo.com