Aktuelt

Stor etterspørsel etter fleksible barnehager

  • 1 min lesning

Adapteo

Stor etterspørsel etter fleksible barnehager

Fleksible romløsninger, godt innemiljø og fleksible finansieringsløsninger. Det er mange grunner til at stadig flere barnehager velger byggløsninger fra Adapteo, slik som Mobarn Vågsetra barnehage i Molde.

« Det er mange fordeler med fleksibiliteten ved våre bygg, og at prosessen fra planlegging til ferdig bygg går fort, sier daglig leder Brian Phillips i Adapteo i Norge.

– Det er mange fordeler med fleksibiliteten ved våre bygg, og at prosessen fra planlegging til ferdig bygg går fort, sier daglig leder Brian Phillips i Adapteo i Norge.

Mobarn Vågsetra barnehage i Molde er nettopp en slik barnehage. Til åpningen i høst trengte de et tilleggsbygg til en barnehage som fra før har fire avdelinger, 75 barn og 20 ansatte.

– Det nye bygget fra Adapteo huser en ny avdeling som er en friluftsgruppe med 18 barn. Det er deilig med et bygg som er nytt, sier leder for økonomi og eiendom hos Mobarn, Monica Tennøy.

Hun legger til at både barn og ansatte er fornøyd med det nye bygget.

– Vi hadde dårlig tid på å få et det nye bygget på plass. Vi begynte prosessen før sommerferien, og ble akkurat ferdige til barnehageåpningen i august, forteller Tennøy.

– En barnehage er jo et sted der barna skal få leke, oppdage, hvile og lære i trygge miljøer. De som jobber i barnehagene har krav på et godt arbeidsmiljø med ergonomiske forutsetninger og et godt lydbilde. Barnehagene skal også gjøre hverdagen lettere med stellerom som er lette å bruke og garderober som det er enkelt å holde orden i, sier Brian Phillips i Adapteo.

Han forklarer at det er mye å tenke på når byggene skal brukes av barn.

– Klemsikring og pirkefrie kontakter er selvfølgelig viktig. I Norge har det også vært mye snakk om inneklima på skoler og barnehager – og at stadig flere barn sliter med luftveisproblemer. I våre fleksible bygg er det både ventilasjon og materialer som sikrer at det er trygt for både små og store, understreker Phillips i Adapteo.

Også finansieringsløsningene til Adapteo er fleksible. Mobarn Vågsetra barnehage i Molde har for eksempel valgt en løsning der de i første omgang leier bygget i tre år.

– Alle våre bygg kan dessuten gjenbrukes og flyttes ved behov. Når du leier av oss, tar du del i et sirkulært økonomikonsept ved at bygningen får et nytt liv et annet sted når du ikke lenger trenger det. For oss er det viktig å tenke sirkulært gjennom hele prosessen, sier daglig leder for Adapteo i Norge, Brian Phillips.

Aktuelt

Adapteo Group er tildelt en gullmedalje av EcoVadis

Modulbygg løser plassutfordringer på sykehuset Østfold