Aktuelt

Aktuelt

  • 2 min lesning

Adapteo

Bygg fleksible løsninger for et samfunn i stadig endring

Etter hvert som samfunnet utvikler seg og demografien endres, blir det en stadig større utfordring å forutsi behovet for sosial infrastruktur. Kommuner og andre leverandører av sosiale tjenester står overfor økende press for å planlegge behovet for nye skoler, barnehager og sykehjem i lys av nye næringer, livsstilsendringer og andre lokale hendelser. Begrensningene som permanente bygninger har når det gjelder tilpasning til endrede behov, er blitt mer og mer tydelig, og å rive og bygge nytt er verken bærekraftig eller effektivt. Dette er grunnen til at fleksible bygg blir stadig viktigere for å sikre at vitale sosiale funksjoner kan fortsette å fungere effektivt i et samfunn i stadig endring.

Jeg vil vite mer

Vi vet at fleksible og gjenbrukbare modulære bygg har potensial til betydelig å redusere klimapåvirkningen fra byggebransjen. Disse bygningene bidrar også til sosial bærekraft ved å hjelpe samfunn med å tilpasse og levere sosiale tjenester til alle, etter hvert som behovet endrer seg.

Lina K. Wiles, bærekraftsjef på Adapteo

Adapteo har utviklet modulære løsninger for smarte skoler og barnehager for å tilfredsstille disse behovene. I Finland har Adapteo samarbeidet med landets ledende eksperter på området og har designet modulære skolebygg som kan brukes til å ivareta midlertidige, langvarige eller permanente behov. Arkitekten Joona Heikkilä i arkitektfirmaet Uki Arkkitehdit fikk til slutt oppdraget med å designe de nye fleksible byggene. Reino Tapaninen og Raila Oksanen delte sin ekspertise og kom med råd gjennom hele prosessen basert på deres kunnskap innenfor arkitektur for pedagogisk læring.

I andre markeder, for eksempel Tyskland og Danmark, er det et etterslep når det gjelder renovering av skolebygg som ble bygd i 1970-årene, og der man nå har nådd et bristepunkt der omfattende renovering, og i noen tilfeller også riving, er helt nødvendig. I slike tilfeller er modulære bygg som raskt kan reises, en løsning. Men vi ser også økende interesse for å bruke modulær bygningsteknologi for mer langvarige prosjekter, sier Adapteos administrerende direktør Johanna Persson.

Én av hovedpilarene i Adapteos bærekraftstrategi er å være en aktiv partner i å bygge inkluderende samfunn. Frem til i dag har Adapteo levert 775 skoler, 377 barnehager og 71 sykehus over hele Europa. Det samlede arealet utgjør 1,4 millioner kvadratmeter og brukes til læring, omsorg og innkvartering. Ved å samarbeide nært med kommuner og andre interessenter har Adapteo forpliktet seg til å bygge en fleksibel infrastruktur som kan hjelpe samfunn med å utvikle seg, også i tider med plutselige behov og endringer.

Vårt syn på bærekraft

Samfunnet må gjennomgå enorme endringer i årene som kommer. Bransjen vår er intet unntak, og vi har til hensikt å lede an med en sirkulær forretningsmodell og bærekraftige bygg som en løsning for både samfunn og miljø. Vår ambisjon er å bli et av de mest bærekraftige selskapene i bransjen og ta ledelsen innen vårt felt.

Les hvordan vi bidrar Vil du høre mer om bærekraft hos Adapteo?

Kontakt oss

Telefon: +47 32 27 30 30

Mail: info.no@adapteo.com

Hovedkontor: Strømsø Torg 9, 3044 Drammen

Postadresse: Postboks 2006, 3003 Drammen

Still et spørsmål

Alle felt merket med * er obligatoriske

Navn *

E-postadresse *

Telefon

By *

Beskrivelse *

Dele share on facebook share on twitter share on linkedin share on link

Aktuelt

Adapteo Group er tildelt en gullmedalje av EcoVadis

Nyhet Tirsdag 5 Desember 2023

Modulbygg løser plassutfordringer på sykehuset Østfold

Søndag 12 November 2023

info.no@adapteo.com

+47 322 73 030

Adapteo

Strømsø Torg 9

3044 Drammen