Aktuelt

Nye barnehagefasiliteter på rekordtid.

  • 1 min lesning

Adapteo

Ny barnehage på rekortid

Nye barnehagefasiliteter på rekordtid.

Tidlig en morgen i mai måned brøt det ut brann i Tursola barnehage i Kangasala. Det var heldigvis ingen tilstede, men bygget ble totalskadet. Man trengte en rask erstatning for de ødelagte fasilitetene. Takket være en rammeavtale kunne anbudsprosessen forenkles, og Adapteo kunne levere midlertidige fasiliteter allerede i september.

Brannen satte i gang en kjede av hendelser som førte til anskaffelsen av et fleksibelt modulært bygg.

Plassbehov som følge av en brann er vanskelig å forutse. For Tursola barnehage ble dette en realitet tidlig en morgen når barna ikke lenger kunne bruke sin vanlige koselige barnehage.

Barna ble midlertidig plassert i nærliggende barnehager, samtidig som den tekniske avdelingen i byen Kangasala begynte å jobbe. Bygg ingeniør Olli Rissanen forklarer hvordan myndighetene først måtte se etter bevis i de utbrente lokalene og lage enn rapport. Deretter kunne man starte å jobbe med forsikringsselskapet og videre initiere en anbudsprosess.

En rammeavtale fremskyndte anskaffelsesprosessen

Kangasala er del av KUHA-rammekontrakten inngått av kommunene rundt Tampere. For Tursola betydde dette raskt etablering av et minianbud som sparte mye tid slik at kommunen raskt kunne starte kontraktinngåelse og planlegging.

Leverandører hadde tidligere vært med i et konkurranseanbud for rammeavtalen. Når behovet meldte seg, var forarbeidet allerede gjort og anbudsprosessen var kun for de som allerede var involvert i rammeavtalen. Ifølge Rissanen, var dette avgjørende for prosjektgjennomføringen.

Adapteo vant anbudet og påtok seg leveransen av ønskede lokaler innenfor en svært kort tidsfrist og på et sårbart tidspunkt midt under sommerferie sesongen.

Adapteo tok overordnet ansvar for prosjektet

Tuomo Hakala, planlegger for Kanasalas tekniske avdeling forteller at de bestilte en nøkkelferdig løsning fra Adapteo. Adapteo påtok seg derfor det overordnede ansvaret for hele prosjektet, alt fra konstruksjon til byggesøknad.

Vi satte en ganske stram tidsramme og Adapteo klarte å overholde den. Det takker vi Adapteo for.

Tuomo Hakala
Planlegger, Teknisk service, Kangasala

Brukerne lovpriser de oversiktlige og praktiske lokalene

Ifølge Marjo Tiilikka, Tursolas direktør for småbarnsopplæring, liker 5-åringene sine nye fasiliteter. Hun sier at lokalene er større enn hva de hadde tidligere, noe alle er begeistret for. Takket være de store lokalene kan aktivitetsnivået økes.

Lokalene er praktiske og svært anvendelige for sitt formål. Samarbeidet med Adapteo var godt og de lyttet virkelig til våre ønsker.

Viseadministrerende Direktør for småbarnsopplæring, Kangasala

Aktuelt

Adapteo Group er tildelt en gullmedalje av EcoVadis

Nyhet Tirsdag 5 Desember 2023

Modulbygg løser plassutfordringer på sykehuset Østfold

Søndag 12 November 2023

info.no@adapteo.com
+47 322 73 030

Adapteo
Strømsø Torg 9
3044 Drammen