Aktuelt

Aktuelt

  • 1 min lesning

Adapteo

Fleksibilitet skaper plass for flere barn på Rotnes skole

Nittedal kommune ligger i behagelig pendleravstand til Oslo. Det har gjort at området opplever økt vekst. Nå som elevene på Rotnes skole har vokst seg ut av sine lokaler, kan kommunen i samarbeid med Adapteo tilby en løsning som ivaretar behovene til en ny, permanent skole blir bygget.

«Vi er kjempefornøyde med sluttresultatet fra Adapteo. Skolen kunne flytte inn til planlagt dato, og planløsningen er virkelig god. Adapteo har vært veldig rask med å komme med forslag og etterkomme våre ønsker.»

-Jan-Erik Söderberg, prosjektleder i eiendomsavdelingen, Nittedal kommune

Personlig synes jeg det er feil å bygge kjempestore, nye skoler. Da risikerer man å stå med tomme lokaler hvis det blir færre elever. Det er bedre å bygge en kjerne og deretter øke midlertidig. På den måten kan man være fleksibel.

Nittedal kommune har fra før tegnet rammeavtale med tre aktører som tilbyr fleksible bygg. I dette anbudet tok man blant annet hensyn til arealuttnyttelse, oppdragsforståelse, pris, kvalitet og miljøprofil. Før hvert nytt prosjekt arrangerer man deretter et minianbud hvor aktørene kan presentere sine løsningsforslag. Med Rotnes skole var det Adapteo som vant oppdraget.

Adapteo har vært veldig rask med å komme med forslag og etterkomme våre ønsker. De har gjennomført spesialtilpasninger, blant annet ved å bygge lokale for helsesøster i overetasjen og integrere alarmsystemet med det vi har i våre faste lokaler

Tre og et halvt nytt klasserom er nå på plass. Og det er tegnet opsjon på bygging av to til. Alt for at skolen skal klare det økte antallet nye elever frem til nye, faste lokaler er planlagt og bygget. Ved å bruke Adapteos fleksible enheter kan man nå se fremtiden an i ro og mak, trygge på at man kan levere den service som de nyinnflyttede familiene fra Oslo forventer seg.

«Rotnes er en gammel skole. Så disse nye lokalene er klart bedre enn våre vanlige. Alle barna ville nok ha brukt disse klasserommene, men nå er det de eldre som får lov til det,» avslutter Jan-Erik Söderberg.

Aktuelt

Adapteo Group er tildelt en gullmedalje av EcoVadis

Nyhet Tirsdag 5 Desember 2023

Modulbygg løser plassutfordringer på sykehuset Østfold

Søndag 12 November 2023

info.no@adapteo.com
+47 322 73 030

Adapteo
Strømsø Torg 9
3044 Drammen

Belgium
Nederlands
Lietuvos
Eesti
Suomi
Dansk
Norsk
Deutsch
Svenska
English