Aktuelt

Adapteo skaper midlertidige håndverksbyer med omtanke og overblikk

  • 2 min lesning

Adapteo

Adapteo skaper midlertidige håndverkerbyer med omtanke og overblikk

Referanse Lørdag 12 Desember 2020

Når store anleggsprosjekter skal realiseres, er det ikke nok med en liten innkvarteringsrigg. Det vet man hos Adapteo, de har muskelstyrke og knowhow til å bygge store, midlertidige byer med plass til tusenvis av arbeidere.

Tekst av Tim Panduro

En hel liten by med rom til 424 mennesker samt profesjonelt produksjonskjøkken, kantine, velværeklinikk og kino ble resultatet, da Copenhagen Metro Team 2012 ba modulaktøren Adapteo om å skape rammene for de mange arbeiderne som skulle borre tunneler til Københavns Metrocityring.

I dag, åtte år senere, er Cityringen åpnet, men modulbyen på Gammel Vasbygade i Københavns Sydhavn står fremdeles, fylt med håndverkere, som er i gang med den nyeste metroutvidelsen  og flere andre Københavnske byggeprojekter.

For selv om mange ser for seg en mer eller mindre tilfeldig oppsamling av boligrigger og campingvogner, når de hører ordet håndtverkboliger, er virkeligheten hos Adapteo en helt annen. Nåtidens håndtverkerbyer ved store anleggsprosjekter som tunneler, broer og sykehus skapes gjennom nøye planlagte bysamfunn. Det forteller Ina Sybille Hertz Kristensen, sivilingeniør med spesialkompetanse i byplanlegging og Head of Projects hos den internasjonale leverandøren av modulære bygg Adapteo.

- Vi har lang erfaring med å skape håndtverkercamps som fungerer som små byer. Infrastrukturen må være i orden, og det må skapes rekreative områder, kantiner, parkeringsplasser til både biler og sykler og for eksempel fotballbane, sier Ina Sybille Hertz Kristensen.

– Ordende forhold for de ansatte, slik at de kan ha et godt liv mens de arbeider på prosjektene står høyt i fokus hos entreprenørene.

Handler raskt

Campen på Gammel Vasbygade ble etablert i løpet av få måneder etter at kontrakten var signert.

– Vi rykker raskt inn og får gjort grunnarbeidet klart med nødvendige installasjoner som kloakk, vann, elektrisitet og terrengarbeid, slik at vi kan sette modulene på plass.  Derfra bygger vi typisk i etapper, slik at campen kan oppjusteres og nedjusteres etter hvert som behovet endrer seg i byggefasen, sier Ina Sybille Hertz Kristensen.

– Vi kan handle raskt fordi vi har et stort utvalg av modulenheter på lager. Samtidig kan vi trekke på våre avdelinger i Sverige, Norge, Finland og Tyskland sier Ina Sybille Hertz Kristensen videre.

Adapteo tilbyr totalløsninger, hvor de ikke bare tar seg av etablering og avetablering, men også driften av campen. Det inkluderer alt fra matlaging,  rengjøring og velværerom, samt rekreative aktiviteter som spillerom og kino.

Dermed behøver entreprenøren ikke tenke på annet enn selve byggingen, mens Adapteo tar seg av småjusteringer og hverdagsproblemer, som kan oppstå når mange mennesker skal leve sammen i årevis og være tilfredse med hverdagen sin.

– Mange av de ansatte på Metro Cityringen var italienere, og de ville rett og slett ha pasta. Derfor ble det ansatt en italiensk kokk og installert en stor pastakoker. Maten er utrolig viktig når man er utstasjonert på et prosjekt i årevis, så dette skal naturligvis være i orden, sier Ina Sybille Hertz Kristensen, som håper at Adapteo snart lander et nytt prosjekt. Bedriften er nemlig prekvalifisert til anbudet om arbeidercampen til Femernforbindelsen.

- Det skal være plass til over 1500 arbeidere, så det krever finansielle og organisatoriske krefter for å realisere dette, både i etablering og i drift. Men hos Adapteo har vi erfaringen og styrken til å løse oppgaven med å huse alle de som skal arbeide på Femern, sier Ina Sybille Hertz Kristensen.

Er du interesseret i våre håndverkerbyer/camp løsninger?

Vil du høre mer, er du velkommen til å ta kontakt med oss, slik at vi sammen kan finne det beste løsningen for deg.

Felter markeret med * er påkrævet

For- og efternavn *

Firma e-mail *

Tlf. *

Besked *

Aktuelt

Adapteo Group er tildelt en gullmedalje av EcoVadis

Nyhet Tirsdag 5 Desember 2023

Modulbygg løser plassutfordringer på sykehuset Østfold

Søndag 12 November 2023

info.no@adapteo.com

+47 322 73 030

Adapteo

Strømsø Torg 9

3044 Drammen