En fleksibel løsning ble det perfekte valget for Öresundskraft

Når Öresundskraft skulle renovere sitt hovedkontor ble det behov for en midlertidig løsning for 250 ansatte, kunder og besøkende. Takket være en tilpasset og fleksibel løsning fra Adapteo, har de nå et hyggelig kontorlandskap svært likt det de hadde sett for seg i det nyrenoverte kontorbygget.

«Adapteo var veldig imøtekommende gjennom hele vårt samarbeid, ikke minst da vi kom med våre ekstra forespørsler. De sa til og med: Vi kan lære av dette hvis det er kunder med lignende behov i fremtiden. Dette er den holdningen du setter pris på som kunde, avslutter Jesper Baaring.   

– Jesper Baaring, Prosjekt leder ved  Öresundskraft.

Øresundskraft er et selskap eid av Helsingborg, Sverige og har som hovedoppgaven å forsyne kommunens innbyggere med strøm, bredbånd, fjernvarme og mer. Selskapets hovedkontor i Helsingborg trengte renovering.

«Kontoret vårt ble bygget i 1993 i henhold til prinsippene som var gjeldene på den tiden. Nå ønsket vi å gjenbygge kontoret slik at det fremmer en moderne, aktivitetsbasert måte å jobbe på», sier Jesper Baaring, prosjektleder i Öresundskraft.

 Prosjektgruppen i Öresundskraft som fikk i oppdrag å løse problemet med hvor kontorlokalene skulle lokaliseres under gjenoppbyggingen, gjennomførte prosjektet grundig. Først ble forskjellige løsninger veid mot hverandre. Vil du leie midlertidige lokaler i byen, eller finne en annen løsning?

Valget vårt falt på en midlertidig, og tilpasset løsning ", sier Jesper Baaring." På denne måten kunne vi fortsette å bruke deler av lokalet, og kundene trengte ikke forholde seg til en ny adresse når de besøkte oss. Vi kunne også skreddersy det tilpassede bygget slik at de hadde samme åpne planløsning som vi skal bruke på vårt nye kontor, "fortsetter han.

Anskaffelsen ble gjort via SKR (en arbetsgiver- og medlemsorganisasjon for Sveriges  290 kommuner og 21 regione), i henhold til kravprofilen fra Öresundskraft som inneholdt spesifikke forespørsler som akustikk, oppvarming, luftkvalitet, kjøling og så videre. Da disse parameterne ble veid inn, ble Adapteos fleksible løsning den vinnende.

Resultatet ble 2000 m2 kontorlokaler som ble bygget helt etter Öresundskrafts ønsker, og som på mange måter har overgått personalets håp om et hyggelig, koselig miljø med god akustikk, lys og innemiljø.

Dette oppnådde man bl.a ved å bruke glassdører, lyddempende tepper og en energieffektiv varmepumpe løsning.

Takket være fleksibiliten i bygget, har det vært mulig å velge en planløsning som gir de ansatte en smak av det åpne aktivitetstilpassede landskapet som det nyrenoverte kontoret vil tilby.

Adapteo var veldig imøtekommende gjennom hele vårt samarbeid, ikke minst da vi kom med våre ekstra forespørsler. De sa til og med: Vi kan lære av dette hvis det er kunder med lignende behov i fremtiden. Dette er den holdningen du setter pris på som kunde, avslutter Jesper Baaring.

Adapteo_HBG_06

Aktuelt

Da Tveten ungdomsskole skulle bygge nytt, falt valget på Adapteo

Tveten ungdomsskole sto overfor prosessen med å modernisere. Skolebygget var slitt etter mange års bruk. Porsgrunn kommune besluttet da å rive den ...

Babyboom innebar nytt barnehagebygg i Rennebu

Ti mil sør for Trondheim ligger Rennebu kommune med cirka 2500 innbyggere. I 2018 ble det født uvanlig ...